fbpx

Jouni Hartikainen Lumi Dental Oy:n hallituksen puheenjohtajaksi

Jouni Hartikainen on nimitetty Lumi Dental Oy:n hallituksen puheenjohtajaksi, ja hän tulee osallistumaan aktiivisesti yrityksen toimintaan.

Jouni Hartikaisella on laaja kokemus kansainvälisten yritysten johtotehtävistä teollisuusautomaation, tieto- ja tietoliikennetekniikan sekä elektroniikkateollisuuden alueilta. Hän on ollut asiantuntija- ja johtotehtävissä mm. seuraavissa organisaatioissa: Systecon, TEKES, Tecnomen sekä Elcoteq. Viimeiset vuodet Hartikainen on toiminut valikoidusti yritysjohdon neuvonantajana ja hallitustehtävissä eri toimialoilla toimivissa yrityksissä.

Hartikainen halusi lähteä mukaan Lumi Dentaliin suuren markkinapotentiaalin vuoksi. Suomessa on yli miljoona täysi-ikäistä, jotka tarvitsivat hampaiden korjausta.* ”Suomessa on miljoona suomalaista, jotka haluavat korjauttaa hampaansa järkevään hintaan. Lumi Dental pystyy tuottamaan hammasprotetiikkaa 50-70% edullisemmin kuin Suomessa yleensä. Hammasprotetiikan osuus hampaiden korjaamisen kustannuksista on noin puolet, ja pudottamalla pelkästään hammasprotetiikan hintaa, potilaat säästävät jopa 25-50% hampaiden korjaamisen kokonaiskustannuksista. Edullinen hinta tulee mahdollistamaan hampaiden korjaamisen yhä useammalle ja hammasprotetiikan kokonaismarkkina tulee kasvamaan”, perustelee Hartikainen päätöstä lähteä mukaan startupiin. Lisäksi Hartikainen arvioi, että yrityksen ainutlaatuinen palvelukonsepti on tulevaisuudessa monistettavissa myös moniin muihin maihin, joissa paikallinen hammashoidon hinta koetaan esteeksi tarvittavalle hoidolle. Hartikainen tuo Lumi Dentaliin kokemuksen kansainvälisistä teknologia-alan yrityksistä.

”Ymmärrytettyäni palvelukonseptin kansainvälisen markkinapotentiaalin yhdistettynä nuoren yrityksen korkeaan kunnianhimoon sekä aitoon haluun palvella kansainvälistä asiakaskuntaansa kilpailijoita paremmin ja kustannustehokkaammin, koin haluavani olla mukana kehittämässä Lumi Dentalista merkittävää kansainvälistä palvelutarjoajaa, joka samalla osaltaan ratkaisee tärkeää yhteiskunnallista ja monille loppuasiakkaille henkilökohtaista ongelmaa”.