fbpx

Kirurgisten maskien tuotantolinja Varkauteen 2-3 miljoonan kappaleen kuukausikapasiteetilla

Tiedote 27.5.2020

Hammasprotetiikkaa suomalaisille hammaslääkäreille tarjoava Lumi Dental Oy, kappalemäärällisesti Suomen suurin protetiikan toimittaja, rakentaa kirurgisten suu-nenäsuojainten tuotantolinjan Varkauteen. Tuotannon on määrä alkaa heinäkuun aikana.

Rakenteilla olevan linjaston kuukausittainen tuotantokapasiteetti tulee olemaan 2-3 miljoonaa suojainta, mutta yritys pystyy vastaamaan tarvittaessa korkeampaankin kysyntään. Valmistettavat tuotteet tulevat olemaan korkealaatuisia, sairaalakäyttöön soveltuvia EN14683 Type II ja Type IIR suu-nenäsuojaimia, joissa pyritään mahdollisimman korkeaan kotimaisuusasteeseen.

Lumi Dental on tähän mennessä myynyt yli 10 miljoonaa suu-nenäsuojainta ja hengityssuojainta ja toimittaa niitä useille sairaanhoitopiireille Suomessa. Suojaimia tuodaan maahan useilta eri toimittajilta Euroopasta ja Kiinasta. Onnistuneen toiminnan laajentumisen myötä oman tuotannon aloittamisella halutaan vakioida suojainten toimitus- ja tuotantokapasiteetti jo olemassa oleville asiakkaille sekä toimia myös jatkossa, COVID-tilanteen rauhoituttua, laadukkaiden kotimaisten hengityssuojainten hankintakanavana ja valmistajana. Tarkoituksena on oman valmistuksen lisäksi jatkaa maahantuontia Type I suu-nenäsuojaimille, KN95- / FFP2-hengityssuojaimille ja muille terveydenhoitotarvikkeille, kuten visiirit, käsineet yms.

Tuotantoon käytettävien materiaalien saatavuus on varmistettu useilta eri tahoilta Suomessa, muualla Euroopassa sekä Kiinassa.

Kohtuulliset toimitilakustannukset, osaavien työntekijöiden hyvä saatavuus, yrityksen hallinnon sijainti ja ripaus kotiseuturakkautta olivat merkittävimmät syyt tuotantolinjan sijoittamiseksi Varkauteen. Tuotannon sijoittamisella hallinnon yhteyteen haetaan merkittävää synergiahyötyä mm. tuotekehitystyön ja tuotannon välille.

Osaajia lääketieteen ja tuotannon eri osa-alueilta

Lumi Dental Oy:n taustalla toimivilla henkilöillä on vahva kokemus muun muassa hammaslääketieteen, lääketieteen ja tuotannon puolelta. Yrityksen toimitusjohtaja Tomi Hotakainen toimii myös lääkärinä ja hammaslääkärinä, ja tuotannon ja teollisuusautomaation osaamista yritykseen tuovat Jouni Hartikainen ja Juha Räisänen. Neuvonantajana ja rahoittajana mukana toiminnassa on myös teollisuusneuvos Seppo Saarelainen.

Lisätietoja

Jukka Kuosmanen
Kehitysjohtaja
Puh. 040 086 6567
jukka.kuosmanen@lumidental.com

www.luminovus.eu