fbpx

Kotimainen Lumi Dental tuo markkinoille yhteistyössä Muotoilutoimisto RATIAn kanssa kertakäyttöiset designmaskit

Varkaudessa toimiva Lumi Dental lanseeraa kotimaista designia edustavat kertakäyttömaskit. Lumi Medicalin valmistamien maskien graafisen kuviomaailman on suunnitellut Muotoilutoimisto RATIA.

Halusimme tuoda yhdessä Lumi Dentalin kanssa markkinoille paitsi korkealaatuisen suu- ja hengityssuojan, myös esteettisen tuotteen. Maskien käyttäminen on tullut jäädäkseen ja RATIAn suunnittelemat kuviot tuovat maskiin iloa ja itseilmaisua. Maskin käyttäjä osoittaa osallistuvansa yhteiseen ponnistukseen ja ottaa muut huomioon. Viesti on: me selviämme yhdessä tästä, RATIAn muotoilujohtaja Eeva Mela toteaa.

Kertakäyttöiset, kolmikerroksiset maskit valmistetaan Lumi Dentalin kotipaikkakunnalla Varkaudessa, jossa Lumi Medicalin tuotantolinjat sijaitsevat. Itävallassa tehdyissä testeissä maskien suodattavuustasoksi saatiin peräti 99,75% (BFE). Mitoiltaan ja ominaisuuksiltaan tuote vastaa muita markkinoiden laadukkaita kertakäyttömaskeja tai suu−nenäsuojaimia.

Ne erottuvat vahvasti muista graafisilla RATIA-kuoseillaan, joita on neljä. Lumipallo- ja Leskenlehti-kuosit  on suunnitellut Eeva Mela, Poppyland-kuosin Yesul Woo ja Ulpukka-kuosin Jiaxuan Xu.

Maskit ovat osa Lumi Dentalin menestystarinaa, johon kuuluu yrityksen kyky reagoida nopeisiin muutoksiin. Koronan saapuminen vaikutti myös Lumi Dentalin yritystoimintaan. Hammasprotetiikan toimittajana yrityksellä on luotettavat ja laajat yhteydet Kiinaan sekä paikallisen kielen osaaja omasta takaa. Siksi liiketoiminnan suhteen tehtiin nopeita suunnanmuutoksia.

Aloimme tuoda maahan merkittäviä määriä hengityssuojaimia ja suu−nenäsuojaimia. Kesällä teimme päätöksen oman tuotannon aloittamisesta ja linjastot saatiin käynnistettyä heinäkuussa. Tavoitteenamme on valmistaa Suomen laadukkaimpia suojaimia ja siinä olemme onnistuneet, Lumi Dentalin kehitysjohtaja Jukka Kuosmanen summaa.

Lumi Dentalin kumppani, Muotoilutoimisto RATIA on dynaaminen, luova, luotettava ja monipuolinen suunnittelutoimisto. Se tunnetaan kauniin ajattomista ja laadukkaista merkkituotteistaan. RATIA edustaa ennakkoluulotonta ja ajatonta muotoilua, toimivaa arjen luksusta, jonka tarkoituksena on luoda ihmiselle kaunis ympäristö, jossa on hyvä elää.

Vaatimukset maskien ulkonäölle ovat kasvaneet ja kuluttajat pukevat tilanteen pitkittyessä mieluummin muun kuin sinisen, sairaalamaisen maskin. Tämän vuoksi RATIAn kanssa kehitettiin uudenlainen, raikas tuote. Tähtäimessä on myös saada suomalaista designia aidoimmillaan edustava tuote vientiin.

Maskia myyvät mm. julkisuudesta tutut Jounin kauppa Äkäslompololla ja Tuurin kyläkauppa sekä Ratiashop.com. Lisäksi maskit tulevat myyntiin lukuisiin apteekkeihin ja päivittäistavarakauppoihin läpi Suomen. Päivittyvä jälleenmyyntilistaus: www.lumimedical.com/ratia

Tuotteen hinta (ovh) on 9,90 e/ 10 kpl.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

Lumi Dental: Kehitysjohtaja Jukka Kuosmanen, jukka.kuosmanen@lumidental.com, p. 0400 866 567

Muotoilutoimisto RATIA: Muotoilujohtaja Eeva Mela, eeva@ratia.com, p. 041 501 5901

Toimistonjohtaja Elina Lappi, elina@ratia.com, p. 045 631 4520