fbpx

Suu-nenäsuojainten tuotanto on käynnistynyt Varkaudessa

Hammasprotetiikkaa suomalaisille hammaslääkäreille tarjoava Lumi Dental Oy, kappalemäärällisesti Suomen suurin yksittäinen protetiikan toimittaja, on käynnistänyt kirurgisten suu-nenäsuojainten tuotannon Varkaudessa Lumi Medical -tuotenimen alla. Korkeatasoiset tuotteet on suunniteltu ensisijaisesti tyydyttämään kotimaista kysyntää, mutta laadullisesti ja hinnallisesti tuotteet ovat myytävissä myös ulkomaisille asiakkaille. Oma suojaintuotanto ja -toimitukset perustuvat yrityksen hammasprotetiikkaliiketoiminnassa hyviksi havaitsemiin toimintaperiaatteisiin: laadukkaiden, hintakilpailukykyisten ja asiakaslähtöisesti pakattujen tuotteiden tilaus tehdään asiakkaille helpoksi ja tuotteet toimitetaan asiakkaille sovitusti, korkealla toimitus-varmuudella.

Yritys tulee valmistamaan laadukkaita, CE-merkittyjä, sairaalatasoisia suu-nenäsuojaimia yhdessä vuorossa noin miljoonan kappaleen kuukausikapasiteetilla. Kuukausittainen tuotantomäärä voidaan tarvittaessa nostaa nopeasti 2-3 miljoonaan suu-nenäsuojaimeen. Valmistettavat tuotteet ovat EN14683 Type II ja Type IIR suu-nenäsuojaimia, joissa pyritään mahdollisimman korkeaan kotimaisuusasteeseen myös pakkausten ja materiaalien osalta. Type II -luokan suu-nenäsuojaimet ovat korkeimman suojausluokan suu-nenäsuojaimia, joiden bakteerisuojausteho >98 % ja ne vastaavat sairaaloiden ammattikäytön vaatimuksia.

Ensimmäisessä tuotantovaiheessa on aloitettu Type II suu-nenäsuojainten valmistus ja myöhemmin käynnistetään myös Type IIR kirurgisten suojainten tuotanto. Roiskeilta suojaavia kirurgisia suu-nenäsuojaimia käytetään muun muassa leikkaussaliolosuhteissa.

Lisätietoja
Jukka Kuosmanen
Kehitysjohtaja
Puh. 040 086 6567
jukka.kuosmanen@lumidental.com

Kuva-aineistot
Jenny Markkula
Art Director
Puh. 0400 414 450
jenny.markkula@lumidental.com